Dakpannen als blaadjes aan de boom

Dakpannen als blaadjes aan de boom

2 januari 2020

Direct aan het IJmeer, op het grondgebied van Almere, ontstaat een nieuwe woonomgeving met eengezinswoningen, appartementen, horeca en winkels. Voor dit bijzondere project, met de naam DUIN, is onder andere een duinlandschap gecreëerd met duinen tot tien meter hoogte, bossen en stranden. Het ‘daklandschap’ van de nieuwbouwwijk Boomrijk, onderdeel van DUIN, maakt een wezenlijk onderdeel uit van het geheel, wat o.a. tot uiting komt in de keuze van de dakpan en de wijze van aanbrengen.

SAMENWERKING
Een intensieve samenwerking tussen de leveranciers en de dakdekker was een ‘must’. Dat begint al met de tekeningen die volledig door de afdeling Dakservice van BMI Monier zijn omgezet naar hoeveelheidsberekenigen. Hieruit zijn adviezen naar voren gekomen voor panlatten en detailleringen
in BIM, aansluitingen en verwerkingen. Daarom begeleidde een Duitse specialist de verwerking van de met name in Duitsland toegepaste techniek. Dit werd door de medewerkers van Dakmeester Zwitserloot Dak zeer gewaardeerd. Ook de hechte samenwerking tussen Amvest, Van Bergen Kolpa Architecten, Steencentrum Utrecht en BMI Monier is terug te zien in het eindresultaat.

Het gehele artikel kunt u lezen in Steildak 6 - 2019. 

 Smaragd_Boomrijk_2.jpgSmaragd_Boomrijk_3.jpg

Terug