dak garantie

STICHTING DAKMEESTER

De Stichting Dakmeester is een platform van gekwalificeerde dakdekkers en toonaangevende producenten van materialen voor hellende daken. Dit samenwerkingsverband heeft als doelstelling om de kwaliteit van de hellende daken in Nederland naar een nog hoger niveau te brengen, gezamenlijk kennis te delen en ontwikkelingen te doen. De kwaliteit van hellende daken bestaat niet alleen uit hoogwaardige producten in hun toepassing, maar vooral ook de kwaliteit van de verwerking. Een samenwerkingsverband met een stabiele basis al sinds 1998!

Een unieke alliantie van vakmensen

De Stichting Dakmeester is een antwoord op de vraag naar hogere kwaliteit en zekerheid. De krachtenbundeling van producenten en verwerkers is enerzijds ingegeven door ontwikkelingen op het gebied van bestaande- of nieuwe materialen, nieuwe toepassings- en verwerkingstechnieken; anderzijds door het toenemende belang van economische-, esthetische-, energetische- en milieuaspecten. Vorm, functie en proces dat zijn de uitgangspunten van het samenwerkingsverband.Deze bundeling van expertise garandeert de klanten op alle gebieden een hoog niveau van het eindproduct: het hellende DAK.

Gericht op de toekomst

De Stichting ondersteunt de Dakmeesters met seminars, cursussen, studiereizen, voorlichting over nieuwe materialen en toepassingen, regelgeving, technieken, dit alles met een netwerk van deskundigheid. Een Dakmeester staat garant voor deskundigheid, advies, goede service en niet in de laatste plaats zekerheid. Dakmeesters en specialisten van de deelnemende producenten richten zich tezamen op ontwikkeling en innovatie.

 Een voorbeeld van een steeds vaker voorkomende praktijk in de bouw is resultaatgericht samenwerken met andere partijen. Samen met Dakmeesters, producenten en TNO ontwikkelden we het werkboek “Resultaat gericht samenwerken bij renoveren en onderhouden van hellende daken". Een belangrijk aspect bij het renoveren van hellende daken  waarmee Dakmeesters extra kwaliteit toevoegen aan het dak.

 

Meer dan alleen een dak boven uw hoofd

Comfort en milieu

Het dak levert een substantiële bijdrage aan het wooncomfort en milieuvriendelijkheid door een juiste warmte- en geluidsisolatie, luchtdichtheid, daglichttoetreding etc. Zonne-energiesystemen zijn inmiddels niet meer weg te denken juist op de hellende daken in Nederland. Maar dan wel de keuze voor de systemen die voldoen aan alle regelgeving en esthetisch verantwoord verwerkt kunnen worden in het dak. Een Dakmeester heeft de kennis om deze keuze te helpen te maken.

Vorm en waarde

Een hellend dak is vorm- en gezichtsbepalend voor een huis. De esthetische kwaliteit van het dak heeft veel invloed op de waardebepaling van het totale pand. De samenwerking met een toonaangevende fabrikant met kennis van de cultuur van het hellende dak-landschap in Nederland is hierin onontbeerlijk. Een Dakmeester heeft de kennis om deze keuzes te helpen te maken.

Gezondheid

De hoeveelheid daglichttoetreding is medebepalend hoe wij ons voelen in ons huis; uiteindelijk heeft dit ook effect op het gezond wonen onder het hellende dak, gecombineerd met de juiste ventilatie en isolatie van de woonruimtes onder het hellende dak. Een Dakmeester heeft de kennis om deze keuzes te helpen te maken.

Wet- en regelgeving

Alle hellende daken die opgeleverd worden door de Dakmeesters voldoen gegarandeerd aan het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Een externe partij ziet hier als extra zekerheid op toe.

Onze partners

2023-Monier-logo-CMYK_.png

unilin.png

velux.png

 

 

All-Up-logo.jpg Brouwers-Zink.png BOVE_logo_RGB-1920x1080-transparant.png