DAKSYSTEEMGARANTIE PLUS

Daksysteemgarantie PLUS is een product van de Stichting Dakmeester, de kwaliteitsspecialisten in hellende daken. Samen met de garantiepartners BMI Monier, Velux en Unilin geven onze erkende dakdekkers u niet alleen garantie op de gebruikte materialen bij de dakbedekking, maar ook garantie over de manier waarop het hellend dak is gemaakt. Een dakgarantie voor maar liefst 15 jaar dus!

Het doel van de Stichting Dakmeester is het verhogen van de kwaliteit van het hellend dak. Een continu proces vanwege de verbetering van technieken en veranderende regelgeving vanuit het Bouwbesluit voor nieuwbouw- en dakrenovatie projecten. De strengere eisen op het gebied van duurzaam bouwen vragen om steeds betere isolatie en dus betere afwerking van een schuin dak op het gebied van luchtdichtheid.

Lees meer over daksysteemgarantie plus

daksysteem garantie plus

De nieuwe maatstaf voor het hellend dak

EEN VOLGENDE STAP NAAR CIRCULAIRE HELLENDE DAKEN

Met de ondertekening van het convenant Recycling Dakramen tussen VELUX en de Stichting Dakmeester zetten de Dakmeesters, na het convenant recycling van betonnen dakpannen, de volgende stap op weg naar circulair HELLENDE DAKEN. Bekijk het filmpje hieronder.

Vind een dakdekker bij u in de buurt

Overweegt u nieuwbouw of dakrenovatie en wil u zeker weten dat uw dak duurzaam en volgens de hoogste kwaliteitsnormen gemaakt is? Laat uw dak dan bouwen door een dakdekker aangesloten bij de Stichting Dakmeester en ontvang bij oplevering een dakdossier met garantiecertificaat.

Circulaire economie

Steeds vaker wordt er gesproken over de circulaire economie. Dat wil zeggen als nieuwe materialen aan het einde van hun levensduur zijn, dat kan zijn hun esthetische levensduur maar ook de echte gebruiks-levensduur.

Om materiaalverspilling te voorkomen, moet eigenlijk de standaard zijn dat deze grondstoffen in deze materialen weer hergebruikt kunnen worden. Dat is beter voor het milieu. Ook hier werkt de Stichting aan in samenwerking met de fabrikanten. Zo ontwikkelde zij al een recyclingsysteem voor het hergebruik van de betonnen dakpan. De oude dakpannen worden bij speciaal geselecteerde recycling bedrijven ingeleverd, die vervolgens onder een certificatie systeem garanderen dat het materiaal weer worden hergebruikt in nieuw beton als zandvervanger.

En dit is nog maar het begin van deze ontwikkelingen!

Bij de uitzending van RTLZ 'Doe Maar Duurzaam' is uitgebreid aandacht besteed aan dit item, zie ook ons Persbericht en de Film hierover.

Vragen? Wij helpen u graag!