H&W Totaaldak b.v. is met nieuwe kraan ‘grien dwaande’ !

H&W Totaaldak b.v. is met nieuwe kraan ‘grien dwaande’ !

4 mei 2021

De eerste hybride hijskraan bij H&W Totaaldak in Surhuisterveen is afgeleverd. Voor het bedrijf een grote stap vooruit in de mogelijkheid te hijsen zonder verbrandingsmotor. Directeur Bouwe Hoekstra nam de kraan (corona-proof) in ontvangst van Ard Nijkamp directeur van de firma All-up te Almelo. 

De autokraan heeft een mast systeem welke uitgerust is met een hybride motor. Met dit systeem kan het bedrijf werken zonder de motor van het voertuig te laten draaien. In de ‘oude’ situatie moet de motor van het voertuig draaien om de kraan te laten bewegen. Met de oplossing van de hybride motor wordt de kraan elektrisch aangedreven en is de motor van het voertuig niet langer nodig. De kraan heeft een haakhoogte van 34 meter en kan maximaal 1600 kilo hijsen, dit alles met de zeer krachtige hybride motor. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk, de kraanmachinist kan gewoon werken zoals hij gewend is. Op deze manier wordt een aanzienlijke CO2-, fijnstof en geluidsreductie gerealiseerd. Daarnaast is de brandstofbesparing interessant.


H&W Totaaldak kiest bewust voor deze groene oplossing: ‘grien dwaande’ is een onderdeel van hun MVO plan en een belangrijk onderwerp in de bedrijfsvisie voor de toekomst.

Terug