Uitdagende dakrenovatie in Limburgse heuvels

Uitdagende dakrenovatie in Limburgse heuvels

1 september 2014

Aannemingsbedrijf Van Wijnen Sittard heeft Dakmeester Repon Dakbedekkingen ingeschakeld voor de dakrenovatie van 86 woningen aan de lommerrijke Mergelweg in Maastricht. De woningen liggen deels verscholen op een heuvel, waardoor zowel de bereikbaarheid als de tijdsdruk een extra uitdaging vormt voor deze Dakmeester.

De woningen worden gerenoveerd in opdracht van Woningbouwvereniging Sint Servatius uit Maastricht. Repon Dakbedekkingen werkt als vaste dakaannemer voor deze Woningbouwvereniging. "De combinatie van prijs en de Daksysteemgarantie PLUS heeft ervoor gezorgd dat wij ook dit werk weer mogen maken", aldus Alex Minkenberg van Repon Dakbedekkingen.

"Als Dakmeester bieden wij 15 jaar Daksysteemgarantie op de uitvoering en dat is een absolute pre. Onze kennis en ervaring komt goed van pas bij dit complexe en uitdagende project. De woningen liggen aan de bosrand, gedeeltelijk op een talud. Hierdoor zijn de woningen lastig bereikbaar. Daarnaast is de tijdsdruk groot, omdat de woningen in bewoonde staat gerenoveerd worden."

Om een idee te krijgen van de toestand van de woningen, heeft de aannemer voor de vakantie twee proefwoningen gerenoveerd. Op basis hiervan is de noodzakelijke 70% bewonersparticipatie binnengehaald en kan de volledige renovatie na de zomer starten. Het bestaande houtwerk van de daken bleek dusdanig slecht, dat Repon Dakbedekkingen dit ook moet renoveren. De werkzaamheden bestaan verder uit het vervangen van de oude pannen door nieuwe Postel Orage dakpannen van Monier. De daken worden nageïsoleerd, zinkwerk wordt vervangen en de daken worden voorzien van nieuwe dakkapellen. De aanwezigheid van diverse dakdoorbrekingen, zoals dakkapellen en hoek- en kilkepers, zorgt voor een extra uitdaging. Ook de platte daken van de aanbouw en berging worden door de Dakmeester onderhanden genomen.

Terug