Renovatie nostalgische villa vereist expertise van een Dakmeester

Renovatie nostalgische villa vereist expertise van een Dakmeester

6 mei 2015

Villa Valkenhorst in Valkenburg is in 2014 volledig herontwikkeld. Het statige pand uit 1900 is grondig gerenoveerd en in de tuin is een nieuw gedeelte bijgebouwd. BAM Utiliteitsbouw schakelde Ummels Dakdekkerbedrijf in voor renovatie van het bestaande dak en realisatie van een ecologisch groendak op de aanbouw.

In het bestek voor dit project stond specifiek benoemd dat de dakwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd door een Dakmeester. "BAM heeft daarom ons ingeschakeld. Van meet af aan hebben wij meegedacht en onze expertise ingebracht", aldus Peter Ummels van het gelijknamige dakdekkerbedrijf. "Een deel van het oude dak was ingezakt en dakdelen waren verrot. Wij hebben het bestaande dak daarom volledig verwijderd, alleen de grote, oude schoorstenen zijn blijven staan." Ummels heeft de kilgoten aangepast en om de schoorstenen heen een nieuw dak gebouwd. "Wij hebben isolatie en folie aangebracht, waarop geglazuurde kruispannen van Monier zijn gelegd. Ook de zinken dakkapellen en het overige zinkwerk is van onze hand. Zo hebben wij het dak weer dezelfde nostalgische uitstraling gegeven."

Een betondek vormt de basis van het 700 m² platte dak op de aanbouw. Ummels heeft een damprem gemaakt van bitumen. "Wij hebben goeie afschotisolatie aangebracht en daarop wortelwerende dakbedekking gelegd. Vervolgens hebben wij het dak drie weken onder water gezet om absolute waterdichtheid te testen. Mosterd De Winter heeft het dak daarna voorzien van een mos-sedum vegetatie. Samen met alle partijen hebben wij hier twee fraaie daken gerealiseerd", besluit Ummels. Villa Valkenhorst is na de renovatie in gebruik als woonzorgcentrum en dagbestedingsruimte voor kinderen en volwassenen met een beperking.

 

 Meer info over deze Dakmeester - zie: www.dakdekkersbedrijf-ummels.nl

Terug