Nieuwe Aerlox betondakpan 30% lichter en net zo sterk

Nieuwe Aerlox betondakpan 30% lichter en net zo sterk

8 september 2017

Een betonnen dakpan weegt gemiddeld 42 kg per m2. Monier is er in geslaagd een zeer sterke en lichte betonnen dakpan te ontwikkelen met een gewicht van minder dan 30 kg per m2: de Aerlox. De dakpan is zo’n 30% lichter en heeft dezelfde sterkte en duurzaamheid als de gemiddelde betondakpan.

Deze lichtgewicht maakt het werk voor de dakdekker makkelijker en sneller, bespaart op de dakconstructie en betekent minder transport. De milieuvriendelijke Aerlox is voor het dak een grote sprong voorwaarts in betontechnologie.

De Aerlox betondakpan is 30% lichter dan de gemiddelde betondakpan en heeft dezelfde sterkte en duurzaamheid. De dakpan heeft een open structuur die sterkte geeft. Aerlox is een technologische ontwikkeling van Monier Technisch Centrum laboratoria. Het idee van lichte dakpannen werd meer dan 20 jaar geleden ontwikkeld door Monier in de VS voor gebieden met extreme weersomstandigheden. Monier heeft de Aerlox betondakpan doorontwikkeld ter vervanging van verouderde lichte dakconstructies in de woningbouw zoals daken van golfplaten.

Meer informatie over de Aerlox betondakpan vindt u op de Monier website.

Terug