Golvend arenadak verbindt eilandwoningen in Noordwijkerhout

Golvend arenadak verbindt eilandwoningen in Noordwijkerhout

13 april 2015

De 48 royale eengezinswoningen in het hart van de wijk Mossenest in Noordwijkerhout liggen op een eiland en vormen samen een hof. Gekozen is voor golvende en aflopende dakvormen, die verbonden met elkaar ogen als een arena. Dat maakte het leggen van de pannen voor Dakmeester Sloof uit Rijssen tot een uitdagende klus.

De woningen zijn opgebouwd uit duurzame materialen. Voor de gevels heeft de architect gekozen voor gele terracotta bakstenen, de daken zijn afgewerkt met de keramische rode dakpannen Tuile Plat van Monier. "Deze grote, vlakke pannen met weinig reliëf leenden zich uitstekend voor dit project. Monier heeft ons vooraf uitgebreide legplannen aangeleverd", vertelt directeur Anton Sloof. Er zijn specifieke pannen met bijbehorende legplannen voor de binnenbocht en de buitenbocht gemaakt. Om de bochten sluitend te krijgen, zijn er daarnaast nog diverse schegpannen en aan elkaar gelijmde pannen geproduceerd. "Tijdens het leggen hebben onze mensen de benodigde sluitpannen op het werk exact op maat ingemeten. Deze specificaties zijn opgestuurd naar Monier, die de ingemeten pannen na twee weken in Noordwijkerhout afleverde. Zo zijn wij samen opgetrokken om dit fraaie arenadak te realiseren."

Alle partijen kijken met trots terug op een prachtig project. "Als dakdekker kom je deze bijzondere dakontwerpen niet vaak tegen. Het strak en sluitend leggen van de pannen en het inmeten op locatie vereist ervaring, vakmanschap en deskundigheid. Wij hebben hier echt kunnen laten zien waar wij als Dakmeester toe in staat zijn", aldus Sloof.

Meer info over deze Dakmeester - zie: www.sloofbv.nl

Terug