Een goede voorbereiding is garantie voor succes

Een goede voorbereiding is garantie voor succes

4 november 2015

In 2013 zijn 124 woningen van De Woningstichting in Wageningen grondig gerenoveerd. Dakmeester V.d. Hurk & Doezé is ingeschakeld voor de vervanging van het dak. Aannemingsmaatschappij Bouman neemt de rest van de renovatie voor haar rekening. De samenwerking is goed bevallen. Inmiddels hebben de drie partijen al meerdere projecten met elkaar gerealiseerd.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het klinkt logisch, maar blijkt ook in Wageningen de reden voor succes. "De renovatie is niet complex, maar wel bewerkelijk door de hoeveelheid handelingen die wij moeten uitvoeren", vertelt Marc van Kessel, directeur van Dakdekkersbedrijf V.d. Hurk & Doezé. Door het werk echter vooraf goed met de aannemer door te spreken, liggen detailleringen vast en zijn eventuele problemen voor aanvang van de werkzaamheden al getackeld. "Wij hebben de bestaande daken gesloopt, nieuwe geïsoleerde dakplaten gemonteerd, de daken voorzien van nieuwe Monier Auranox® dakpannen en ook dakgoten, aftimmerwerk en de montage van dakramen verzorgd. De kracht zit in ons all-in concept waarmee wij de aannemer ook alle bijkomende werkzaamheden uit handen nemen." V.d. Hurk & Doezé regelt het sloopwerk, maar zorgt ook zelf voor de benodigde steigers en een bouwkraan. "Wij overleggen met de bewoners over het verwijderen van schotelantennes of het vrijmaken van het terras voor opbouw van de steiger."

Het project is naar volle tevredenheid van de drie partijen verlopen. Zo goed zelfs, dat de samenwerking inmiddels al meerdere keren een vervolg heeft gekregen. "Als Dakmeester ben je gecertificeerd en met Daksysteemgarantie PLUS biedt je opdrachtgevers nog meer zekerheid over de kwaliteit van de gerenoveerde daken. Dat is voor De Woningstichting heel belangrijk."

Meer informatie over deze Dakmeester - zie: www.hurkdoeze.nl

 

Terug