Dakmeesters garanderen langdurige kwaliteit hellend dak

Dakmeesters garanderen langdurige kwaliteit hellend dak

29 november 2017

In Stein werkt Dakmeester Pex Dakbedekkingen in opdracht van Maaskant Wonen aan de renovatie van 98 huurwoningen. Na afloop ontvangt de woningstichting ‘de Daksysteemgarantie PLUS’ garantie, die minimaal vijftien jaar zekerheid geeft over de kwaliteit van het geleverde werk. “Een dak zonder zorgen, dat is wat we als branche willen en kunnen bieden”, aldus Richard Pex.

Het bedrijf uit Echt voert het project in Stein samen met enkele gespecialiseerde bouwpartners uit. De bedrijven verwijderen asbest, plaatsen volledig geïsoleerde daken en nieuwe goten, vervangen waar nodig de isolatie in de gevels en voorzien de kozijnen van dubbel glas. De woningen krijgen ook nagelnieuwe zonnepanelen en moderne cv-ketels.

Dave Janssen, projectleider bij Maaskant Wonen, is zeer te spreken over de samenwerking. “Het bedrijf weet gewoon goed waar ze mee bezig zijn. Het is feitelijk een complete ontzorging voor onze organisatie. Dakmeester Pex Dakbedekkingen voert niet alleen de werkzaamheden uit, maar doet ook de woningopnames, maakt een risico-inventarisatie, stelt het veiligheids- en gezondheidsplan op en verzorgt de communicatie met de bewoners. In de toekomst zullen we de projecten vaker op deze manier aanpakken. De komende jaren gaat bij Maaskant een aantal collega’s met pensioen, dus we zijn van plan om met een kleiner team meer te gaan outsourcen. Het is prettig dat de aannemer een groot deel van de taken op zich neemt en ook nog eens extra garantie geeft op de materialen en het werk.”

LEES HET GEHELE ARTIKEL

Terug