Dakmeester Anco Holland helpt Stichting Opkikker

Dakmeester Anco Holland helpt Stichting Opkikker

24 november 2015

Voor de 12-jarige dochter ‘Nina’ van Dakmeester Anco Holland, Gerrie Zwitserloot en Helmie Manders, betekende de OPKIKKERDAG van Stichting Opkikker een nieuw begin. Helmie Manders heeft daarom een actie op touw gezet om langdurig zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Zij verkoopt kikkertjes voor € 1,00 per stuk en heeft er inmiddels 14.000 stuks verkocht. De opbrengst gaat geheel naar Stichting Opkikker die de OPKIKKERDAG verzorgt. Donderdag 19 november waren Helmie en Nina te zien in het SBS6 programma ‘Hart van Nederland’.

De Stichting Dakmeester vindt dit een Top Actie!

Over Stichting Opkikker:
Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Lichtpuntjes in zo’n situatie zijn van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.

Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen ze gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Terug