Authentieke details vragen om goede voorbereiding

Authentieke details vragen om goede voorbereiding

15 juni 2015

De 40 luxe woningen in de nieuwbouwwijk De Witte van Scholten in Maarssen-Dorp zijn geïnspireerd op een historische buitenplaats. Oorspronkelijke Vechtse elementen komen overal in de woning terug. Dakmeester B&P Dakdekkersbedrijf uit Rijssen is de uitdaging aangegaan om deze authentieke details tot in perfectie door te voeren in de daken.

"Historische sierklossen, sierlijsten en sierrails zijn geen details die standaard voorkomen in de bibliotheek van een architect of dakleverancier", vertelt Bert Pas. "Samen met de architect, aannemer en dakfabrikant Veenstra & Stroeve hebben wij alle authentieke dakdetails daarom vooraf heel goed doorgesproken. Bij grootschalige prefab dakelementen moeten tekening en werkelijkheid volledig overeenkomen, anders heb je op de bouwplaats een enorm probleem." Veenstra & Stroeve leverde de prefab dakelementen, inclusief de dakkapellen, HSB-wanden en gootelementen. De vakmannen van B&P hebben de dakopbouw per woning op het werk gemonteerd, afgewerkt en voorzien van donkergrijze of zwarte dakpannen.

Dakdekkersbedrijf B&P is gespecialiseerd in het dakdekken van individuele woningen in het hogere prijssegment. "De luxe afwerking van dit type woningen vraagt om kwaliteit, ervaring en vakmanschap. Als Dakmeester beschikken wij over VCA en het KOMO-certificaat voor dakdekken op hellende daken. Door deze kwalificaties weten opdrachtgevers dat ze met een betrouwbare en deskundige partner te maken hebben", aldus Pas. Hij kijkt terug op een goed verlopen samenwerking en een prachtig eindresultaat. "De luxe woningen op het terrein van de voormalige cyclamenkwekerij passen door de unieke bouwstijl prachtig in de groene Vechtstreek."

Meer info over deze Dakmeester - zie: www.b-pdakdekkers.nl

Terug