Aandacht voor Hollands Erfgoed in nieuwe campagne Monier

Aandacht voor Hollands Erfgoed in nieuwe campagne Monier

12 november 2015

Onder het motto ‘Wat zou Rembrandt kiezen’ zet Monier drie klassieke Hollandse dakpanmodellen in de schijnwerpers. Alle drie bestaan ze meer dan 100 jaar: de Tuile du Nord, de Kruispan en de Grote Romaanse. Deze keramische dakpannen krijgen de komende maanden extra aandacht. Ook in de tijd van Rembrandt sierden Hollandse pannen onze daken; daarom laat Monier die tijden nu herleven.

Monier zet de komende maanden drie keramische dakpannen in de schijnwerpers. Ze worden gemaakt met dezelfde ambachtelijke toewijding van vroeger, maar met de techniek van nu. De Tuile du Nord is een dakpan die heden en verleden mooi combineert. Door de halve maantjes en de subtiele wel geeft hij een fraai karakteristiek beeld op het dak. Van glanzend verglaasd tot authentiek blauw gesmoord roept de Tuile du Nord nostalgische gevoelens op. De Kruispan is bij uitstek geschikt voor renovatie en restauratie en geeft een dak een klassieke en exclusieve uitstraling. Door het opvallende lepelvormige ornament trekt een dak met de Kruispan altijd de aandacht. De Grote Romaanse valt op door zijn uitgesproken golvende wel. Hij is zeer geschikt voor renovatie van historische panden met grote dakoppervlaktes. De opvallende paarse of donkerbruine verglaasde dakpannen, of de subtiel genuanceerde blauw gesmoorde dakpan geven het dak extra aantrekkingskracht. Op de website www.watzouRembrandtkiezen.nl is meer informatie te vinden over de drie dakpannen.

AMBACHT, AUTHENTICITEIT EN KWALITEIT

Monier’s aandacht voor Hollands erfgoed vormt de verbinding met de tijden van Rembrandt. De vraag ‘Wat zou Rembrandt kiezen’ leidt naar ambacht, authenticiteit en kwaliteit, zowel van de Hollandse meester, als van de producten van Monier. Het bedrijf investeert bewust in het op de markt houden van typische, klassiek Hollandse modellen. En houdt graag oude technieken in stand, zoals het patineren, verglazen en smoren. Met deze campagne richt Monier zich op de architect, aannemer en dakdekker. De prijswinnaar van een online spel krijgt een VIP-weekend Amsterdam voor twee personen, met onder andere entreekaarten voor het Rijksmuseum.

Terug