Chique bedrijfspand met strak uitgelijnd pannendak

Chique bedrijfspand met strak uitgelijnd pannendak

13 mei 2019

Bedrijfsverzamelgebouwen hebben vaak een schraal afwerkingsniveau en een plat dak. In Lijnden verrees een multi-tenant complex met een chique uitstraling en een mansardekap, passend bij de landelijke omgeving. Het strak uitgelijnde dak met 10.000 vlakke BMI Monier Signy-Finnez pannen zit boordevol verrassende details. Dakmeester Dunnewind–De Lange tekende de
dakbedekking uit, zorgde voor de maatvoering op locatie en legde de pannen. Het bedrijf uit Ommen deed eerder ervaring op met de Signy-Finnez dakpannen bij de bouw van appartementencomplexen in Dalfsen en Groningen.

Bij de bouw van het bedrijfspand moest rekening gehoudenord en met het bestemmingsplan en de voorkeuren van de welstandscommissie van de gemeente Haarlemmermeer, waartoe Lijnden behoort. De nieuwbouw diende te passen in de landelijke omgeving met boerderijen en de goot mocht niet hoger dan vier meter boven maaiveld liggen, bijvoorbeeld. Daarnaast had de gemeente een voorkeur voor een dakbedekking met leien of daarop lijkend.

LEES MEER

Bron: Steildak 2 - 2019

Lijnden-Signy-Finnez-Dunnewind-de-Lange-1.jpg

Terug