“Het Dakmeesterschap is een kroon op mijn werk”

“Het Dakmeesterschap is een kroon op mijn werk”

9 juni 2017

R.A. Daktechniek is de eerste Dakmeester in Zuid-Holland. “En onder alle Dakmeesters zijn wij het kleinste bedrijf”, vertelt directeur Roy Appelo niet zonder trots. “De meeste Dakmeesters hebben ongeveer 25 man personeel. Wij werken met z’n vieren.”

Op dit moment is hij aspirant-Dakmeester. “Ik moest een aantal certificaten behalen waaronder het KOMO procescertificaat BRL 1513 Dakdekken Hellende Daken, en dat heb ik gedaan. Daarnaast moet je ook de juiste ervaring hebben voordat je in aanmerking komt voor het Dakmeesterschap.” Roy is zes jaar geleden in Oegstgeest voor zichzelf begonnen. “Toen had ik al meer dan 15 jaar ervaring in het dakdekken.”

ALLROUND
Het vak dakdekker bevalt hem uitstekend. “De slogan van mijn bedrijf is dan ook ‘In ieder dak uniek’. Ik vind het vooral leuk om allround bezig te zijn. We werken meestal voor particulieren en de werkzaamheden zijn heel divers; van het normale zink- en plakwerk tot het plaatsen van alle soorten dakpannen. Wij plaatsen ook zinken dakgoten, zinken daken en zinken gevelbekleding. Eigenlijk doen we alles wat met daken en dakgoten te maken heeft.”  Het gaat meestal om bestaande situaties, knikt Roy. “Bijvoorbeeld dat mensen een nieuw pannendak willen hebben. We maken eerst een vrijblijvende offerte en zo gaat het meestal rollen.” Qua communicatie richting zijn klanten heeft hij duidelijke ideeën. “Ik ben altijd heel eerlijk, en ik zeg waar het op staat; ik ben recht voor zijn raap. Dat is dus heel makkelijk.”

BESTUURSCENTRUM
Behalve voor particulieren, werkt R.A. Daktechniek voor de gemeente Leiden en voor de gemeente Teylingen. “We hebben bijvoorbeeld het bestuurscentrum in Voorhout mogen voorzien van dakpannen. Dat was een grote klus en heel leuk om te doen. Ook het resultaat is erg mooi geworden.” Roy heeft de klussen bij de gemeenten gekregen via een aanbesteding. “We hebben echter eerst wat dakwerkzaamheden gedaan, zoals dakpannen vervangen en zinken dakgoten. Zo hebben ze ons bedrijf leren kennen. Alleen de goede bedrijven mogen inschrijven, dus dat wil wel iets zeggen over onze manier van werken. Ik vind het hartstikke leuk dat ik deze kans krijg.”

DAKSYSTEEMGARANTIE
Roy is er trots op dat hij het kleinste bedrijf is dat zich binnenkort Dakmeester mag noemen. Toch heeft hij nog veel ambities om te groeien. “Ik heb mezelf aangemeld bij Stichting Dakmeester omdat ik mezelf wil onderscheiden ten opzichte van andere dakdekkers. Ik zie het Dakmeesterschap echt als een kroon op mijn werkzaamheden en ik denk dat ik daarmee veel klanten kan binnen halen. Het feit dat je als gecertifieerd bedrijf bent aangesloten bij het landelijk netwerk van gekwalificeerde dakdekkers en producenten van Hellende Daken laat zien dat je goed werk levert.” Bijkomend voordeel is de dak systeem garantie. “Hiermee kan ik mijn klanten 15 jaar garantie bieden en dat vind ik heel belangrijk.”

Meer informatie over deze Dakmeester - zie: www.radaktechniek.nl

Terug